face

adressвул. Зоологічна, 4А, фіс 139, м. Київ, 04119, Україна

ВАФ і учасники зернового ринку підписали Меморандум з Мінагрополітики

Громадська спілка "Всеукраїнський аграринй форум" від імені своїх членів і учасники зернового ринку підписали з Міністерством аграрної політики та продовольства України Меморандум про взаєморозуміння. Документом передбачається коригування експорту зерна на основі реальних прогнозів та показників врожаю.

Сторони погодились співпрацювати з питань забезпечення узгодження балансових характеристик зернового ринку України, зокрема щодо розрахунку граничних обсягів експорту зерна в 2018/2019 МР. На ринку зернових підписання Меморандуму знаменує старт нового маркетингового року. За попередніми підсумками 2017/2018 МР Україна експортувала 39,4 млн тонн зернових. З них пшениці – 17,1 млн тонн. Найбільшими експортерами зерна стали країни Африки, Азії і Європи.

Наразі в Меморандумі зафіксовано обсяг прогнозованого експорту пшениці продовольчих класів на рівні 8 млн тонн, які включають в себе також експорт борошна в перерахунку на зерно та 8 млн тонн фуражу. Обидва показники є не остаточними, та можуть бути скориговані після закінчення збирання врожаю та уточнення даних щодо кількості зібраного зерна та його якості.

 

Про нас

onas

ГС «Всеукраїнський аграрний форум» створено в жовтні 2017 року за рішенням 5 організацій-засновників: ГС "Аграрний союз України", ГС "Всеукраїнська аграрна рада", Всеукраїнська асоціація сільських і селищних рад, ВГО "Українська аграрна конфедерація" та Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Мета:

  • Захист інтересів організацій-членів і партнерів;
  • Координація позицій профільних організацій (навчитись домовлятись між собою);
  • Формування та представлення спільної позиції на всіх рівнях;
  • Конструктивний діалог з міжнародними аграрними об’єднаннями.
Детальніше >>